torsdag 23 juli 2009

Semester

Vi har varit på semester. Vi tog vårt pick och pack och stack norrut. Resan gick sådär, trollet hade svårt att komma till ro i bilen och grät mycket. Vi kom i alla fall upp tillslut och fick bo i faster och farbrors fina friggebod.
Här är vi på middag hos Faster Ulrika. Jag bad Tuvas kusin Hanna hämta något som Tuva kunde leka med och då kom hon dragades med den här babysittern. Tuva tyckte det var supermysigt att sitta i den och satt kvar i säkert en halvtimme.

Det var galet varmt så Mattias och jag köpte en liten uppblåsbar pool till Tuva. Här badar hon med kusinen. Första dagen gjorde vi misstaget att låta henne bada naken i den, hon bajsade och det var inte lätt att släpa poolen någonstans där man kunde hälla ut det bajsiga vattnet..
Efter att ha varit några dagar i Sundsvall åkte vi upp till farmor och Lars i Härnösand. Där bjöds det på sommarfest med hela familjen. På söndagen åkte vi till gammelfarmor och åt lunch och sen stack vi vidare upp till vår gamla hemstad Umeå. Det kändes märkligt och roligt att vara tillbaka efter så många år. Vi fick bo hos Frida, Danne och Leo i Sävar. Även vovven Wilma bor ju där och för Dumle blev det ett kärt återseende. Det var så kul att träffa Frida och Danne igen, hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.



Vi passade även på att hälsa på Anna och Mel i deras mysiga hus i Sörmjöle. Där fick Tuva låna en riktigt gammal bärsele som Anna haft när hon var liten, den fungerade utmärkt trots sin ålder.



Här är vi påväg ut på en promenad. Jag, Mattias, Anna, Tuva, Dumle och Kitron promenerade ner till havet men Mel tog bilen med matsäcken.


Det var varmt och skönt men blåste nåt så fruktansvärt. Vi åt picnic med sand i och sen passade hundarna på att leka i vattnet. Tuva fick bada. Det var långgrunt och vattnet var supervarmt.


Det var fantastiskt vackert där nere vid havet. Tänk att bo så!

Efter detta åkte vi ner till Härnösand igen för att hinna umgås lite mer med farmor. Vi sov där en natt, umgicks lite och åkte sen hem efter middagen. Resan ner gick lika dåligt som resan upp. Troll hade svårt att komma till ro och vi fick stanna flera gånger och plocka upp henne. Tillslut somnade hon dock.




Inga kommentarer: