torsdag 6 augusti 2009

1 år

Idag blir trollet 1 år, 1 ÅR!!!! Jag kan inte fatta att det är sant, har det redan gått 1 år. Om det kommer fortsätta i den här takten flyttar hon väl snart hemifrån!!
En dag ser ut såhär:
Tuvan vaknar mellan 7.30-8.30. Vi kliver upp, går på toaletten och äter sen frukost. Efter frukost klär Tuva på sig, hon borstar tänderna och tar sina AD-droppar. Tuva leker sen en stund, ibland ute, ibland inne och allra helst där det är MASSOR med människor (hon är så social vårt lilla troll). Vissa dagar sover hon en gång vid 10-11 tiden, andra dagar sover hon efter lunch istället. De dagar då hon sover innan lunch blir ett även ett eftermiddagspass med sömn. Ofta sover hon i alla fall totalt 2-3 timmar per dag. På eftermiddagarna blir det mer lek, för tillfället är det populärt att att leka med pussel, läsa böcker, plocka i och ur saker ur lådor och gå! När vi bara är hemma blir det ganska mycket gnäll från lill-fisen. Hon tycker om när det händer saker och tycker att hennes mamma och pappa är ganska så tråkiga. Vi äter middag (ofta alldeles för sent, vi måste få ordning på rutinerna när semestern är över) och efter middagen byter Tuva om till pyjamas och borstar sina tänder. Efter detta blir det välling, bästa stunden på dagen om du frågar Tuva. Vissa nätter sover hon hela nätterna men oftast vaknar hon en gång och äter en skvätt välling.
Längd: 72,5 cm
Vikt: 9440 gram
Storlek: Mest 74 men även lite i 68 och 80.
Tuva pratar mycket, mest hela tiden faktiskt. Hon säger inte jätte mycket som man förstår men förmodligen berättar hon massor av spännande saker. Hon säger Titta där, mamma, pappa, dricka, nej, hej, och förmodligen fler saker som jag inte kommer på för tillfället. Favoritmaten är ost men även potatis ligger högt på listan. Hon gillar frukt, och speciellt nektariner. Hon ägnar dagarna åt att gå hon är duktig och går riktigt snabbt, en klar favorit för tillfället är att "springa" mot oss med utsträckta armar. Hon är en mycket empatisk tjej som älskar sin hund. När Dumle gråter (när vi typ smörjer hans rumpa eller klipper klorna) blir hon helt förstörd. Hon lyssnar bra och förstår när hon inte får göra saker, men hon kan dock bli ganska så arg om man säger nej till henne. Hon älskar att klättra uppför trappor och backar jätte försiktigt ner för saker (hon får självklart inte gå ner för trappor än)
Nektarin är gott!
Såhär ser en glad 1-åring ut!

Det vackraste barnet...



Ute och spatserar!


Inga kommentarer: