tisdag 16 september 2008

Borta bra men hemma bäst

Ja så är det verkligen. Vi har haft det bra i Härnösand men fan va skönt det är att vara hemma igen. Tuva sov okej under tiden vi var borta men hon sover så mycket bättre när vi är hemma. Inatt sov hon mellan 21 och 03.30 i sin egen säng, det är skönt tycker mamman.


Vi har åkt ifrån Mattias mamma så många gånger, men den här gången är första gången jag tyckte det var lite sorgligt. Det känns tråkigt att hon får träffa Tuva så sällan. Jag sa åt henne att hon gärna fick komma ner i oktober om hon vill men annars blir det inte förrens dopet i november. Farmor tycker att det är så kul med Tuva, hon bär omkring på henne så fort hon får tillfälle, hon har ju träffat Tuva förut men för den övriga familjen var det första gången. På fredagen var det middag hemma hos farmor med faster och alla kusinerna. På lördagen åkte vi ner till Sundsvall och kollade när Jocke spelade fotboll. Sen åkte vi till Birsta och handlade present till Dylan som fyller 2 år. På kvällen åt vi middag hos farbror Tomas och faster Ulrika. På söndagen åkte vi och hälsade på Mattias farmor Agnes. En superpigg jättefräsch 96-åring. Hon tyckte att Tuva var jättefin. Vi passade på att ta en hel del bilder. Man vet ju inte hur många gånger hon får träffa Tuva. På måndagen var det dags att åka hem igen. Det har blivit många timmar i bilen för Tuva under helgen. Ditresan gick super bra och Tuva sov HELA vägen. Vi stannade självklart och lät henne vila ryggen men hon vaknade knappt då heller. Hemresan gick nästan lika bra, hon sov fram tills vi hade några mil kvar. Då vaknade hon och var jätteledsen, vi fick stanna vid en mack och plocka upp henne. Hon tystnade ganska snabbt, ibland är det bara lite närhet man vill ha!


Det har varit jätteskönt att Mattias har varit hemma några dagar. Jag behöver lite avlastning ibland, speciellt på nätterna. Mattias har tagit henne jättemycket och jag har fått sova. Han är bra att ha ibland!


Tuva och gammelfarmor Agnes:

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken go bild på gammelfarmor & Tuva! Trist att farmor bor så långt borta, som sagt.